Een korte geschiedenis

Aangepast op 30 november 2021


Kamerkoor Poco Più werd in 1989 opgericht door dirigent Rob Vermeulen. Na periodes onder leiding van Pauli Yap en Ton Edelbroek werd Saskia Regtering in 2001 de dirigent.

In de ruim dertig jaar van zijn bestaan heeft het koor vele concerten gezongen, van intiem a capella tot grootschalige uitvoeringen met orkest. In oktober 2021 zongen we, toen dat na de corona beperkingen weer mocht, een programma dat paste bij die donkere tijd onder de titel Lighten Our Darkness, met als belangrijkste werk het korte requiem Lux Aeterna van Morten Lauridsen.

Eerder was er het programma Russische Dichters, met liederen van Russische componisten op gedichten van o.a. Poesjkin en Lermontov. Acteur Frank Nendels droeg de Nederlandse vertalingen voor. In 2019 vierden we onze 30e verjaardag met een semi-scenische voorstelling van fragmenten uit opera's van Henry Purcell. Daarin werden we begeleid door barokorkest The Utrecht Company of Music. Dat ensemble is een vaste gast van Poco Più, want met hen voerden we Messiah van Handel uit en ook het Requiem van Mozart.

Saskia Regtering leidt ook kamerkoor Collegium Vocale Zutphen en met hen vormden we een paar keer een groot koor. We zongen samen Ein Deutsches Requiem van Brahms in de bewerking voor koor en kerkorgel van Wijnand van Klaveren, de Vespers van Rachmaninov en het oratorium Elias van Felix Mendelssohn. Het is slechts een kleine greep uit de geschiedenis van het koor waarin we ook samenwerkten met musici zoals pianiste Martje van Damme, organist Wim Roelfsema, mezzosopraan Rosanne van Sandwijk en anderen.

terug

Onze dirigent: Saskia Regtering

Aangepast op 7 feb 2014


Saskia Regtering studeerde in 1998 af aan het conservatorium van Arnhem (schoolmuziek). Tijdens haar opleiding volgde zij vier jaar koordirectie bij Rob Vermeulen. In 1999 begon zij een studie zang bij Carolyn Watkinson; in 2005 voltooide ze deze studie bij Harry van Berne.

Naast kamerkoor Poco Più dirigeert Saskia het projektkoor Ventina Vocale en Collegium Vocale Zutphen. Met deze koren voerde zij de afgelopen jaren naast veel a capella mzuiek ook grotere werken uit. Zo stonden de afgelopen jaren oa Ein Deutsches Requiem van Brahms, het Requiem van Duruflé, delen uit het Weihnachtsoratorium en de Mis in G van Bach, Messiah van Handel, de Musikalische Exequien van Schütz, het Gloria en Magnificat van Vivaldi en de Vespers van Rachmaninov op het programma.

Naast haar werkzaamheden als dirigent treedt Saskia ook regelmatig op als zangeres. Zo zong zij de afgelopen periode solo in de Vespers van Rachmaninov, Elias van Mendelssohn, het Requiem van Reger, In the Beginning van Copland, maar ook in modernere werken zoals Passio Jesu van Sauseng en in producties van orkest de Ereprijs. Ze vormt een vast duo met pianist Marije Heemskerk waarmee zij regelmatig recitals geeft bij uiteenlopende gelegenheden en heeft een eigen lespraktijk.

Terug

Eerdere programma's

Contact

Het bestuur van Poco Più bestaat uit:

Sascha Falkenhagen, voorzitter
Henny Kruip, secretaris
Marijke Corsten, penningmeester

De website wordt beheerd door Bart van Oerle

Telefoon: 06 1491 3709
E-mail: Via ons contactformulier
KvK: 09172324
IBAN: NL62 INGB 0000 1554 62