Baladas Españolas

Aangepast op 16 mei 2022

Baladas Españolas 

Op 14 en 15 mei 2022 zong Poco Più een programma met liederen op teksten van Spaanse dichters. Van de Italiaans/Amerikaanse componist Mario Castelnuovo-Tedesco zong het koor de cyclus Romancero Gitano op gedichten van Frederico Garcia Lorca. Het werk is geschreven voor de bijzondere combinatie van koor met begeleiding van klassiek gitaar. Garcia Lorca vestigde zijn naam met deze gedichten, die gebaseerd zijn op de flamenco ballades van de zigeuners uit Andalusië. In dit concert kon u ook kennis maken met componisten die buiten Spanje niet zo bekend zijn. Die kennismaking was de moeite waard!

Van Angel Barjo zong Poco Più delen uit zijn Madrigales y Romances en Poemas del Mar. Hij zette gedichten van onder meer Jesús Cancio en Rodrigo de Reinosa op muziek. Ook Carmen Cavallaro koos voor twee gedichten van Garcia Lorca, en er is muziek uit de 17e eeuw van de Catalaan Joan Cererols. Frederico Mompou, die vooral bekend is om zijn pianomuziek, schreef een mooi koorlied op een tekst van de Spaanse mysticus Johannes van het Kruis.

Gitarist Marcus de Jong verzorgde de begeleiding en acteur Rik Luijmes droeg Nederlandse vertalingen van de gedichten voor.

terug

Eerdere programma's

Contact

Het bestuur van Poco Più bestaat uit:

Sascha Falkenhagen, voorzitter
Henny Kruip, secretaris
Marijke Corsten, penningmeester

De website wordt beheerd door Bart van Oerle

Telefoon: 06 1491 3709
E-mail: Via ons contactformulier
KvK: 09172324
IBAN: NL62 INGB 0000 1554 62